Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева отговори на лидера на

...
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева отговори на лидера на
Коментари Харесай

Караянчева отговори на Нинова за възнагражденията на депутатите от БСП

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева отговори на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по отношение на възнагражденията на депутатите, които не вървят в пленарна зала. Писмото до Нинова бе оповестено във фейсбук профила на Караянчева.
Корнелия Нинова разгласи, че тя и сътрудниците й социалисти няма да употребяват командировъчни, служебни коли, разноски за гориво и нощувки в изборните им региони. Нямало и да получават хонорари за интервала на неявяване от Народното събрание.

Караянчева обаче разясни, че съгласно правилника на Народното събрание те ще получават пари.

Всеки депутат има право да декларира дали желае да употребява командировъчни или дневни, тъй че аз няма по какъв начин да огранича това тяхно право, което им е обещано по устав, сподели в коридорите на Народното събрание Караянчева.

Всеки нароцден представител има право на законодателна самодейност и в случай че някой от групата " Българска социалистическа партия за България " желае да направи законодателна самодейност, е добре пристигнал. Това, че народните представители от Българска социалистическа партия не посещават Народното събрание, е проблем на Българска социалистическа партия, съобщи Караянчева.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР