Председателят на Народното Събрание Цвета Караянчева наказа лидера на левицата

...
Председателят на Народното Събрание Цвета Караянчева наказа лидера на левицата
Коментари Харесай

Караянчева наказа Корнелия Нинова заради изказване

Председателят на Народното Събрание Цвета Караянчева наказа водача на левицата Корнелия Нинова. Причина за това стана тематиката за нещастието край Своге, която още веднъж докара до вербален конфликт сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия в пленарната зала.

Всичко стартира от декларация на ръководителя на комисията по просвета Вежди Рашидов.

Рашидов се възмути от обвиняванията на Българска социалистическа партия, че ръководещите са тайфа и направи доклад на свършеното от него в региона на културата. Той не подмина и обещанието на левицата да слязат при хората, а в залата да останат единствено 20 депутати.

" От чия камбанария ни осъждате? Корнелия Нинова като парламентарна манекенка върви и се снима с хората и си прави ПР с тъгата им. Аз познавам една такава тайфа, която взе участие в приватизацията, а в този момент се изявява като селска примадона ", съобщи Рашидов от парламентарната естрада.

" 17 души убихте и през днешния ден трябваше да им решим проблемите, а вместо това слушаме един създател за личностния му принос към България ", съобщи Нинова и точно това докара до нейното наказване.

" Вие отправихте обвиняване от една цяла парламентарна група и над 1 млн. гласоподаватели, по тази причина съм принудена да ви санкционира ", сподели Караянчева.

Словесният конфликт докара и до остри реакции в залата и възмущението на ГЕРБ. Партньорите в ръководството не престават да изчакват срещата на обединението в понеделник преди да кажат по какъв начин ще гласоподават в пленарната зала.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР