Председателят на Народното събрание ще договаря отпадане на американските визи

...
Председателят на Народното събрание ще договаря отпадане на американските визи
Коментари Харесай

Караянчева ще сваля американските визи при посещението си във Вашингтон

Председателят на Народното събрание ще договаря отпадане на американските визи за България при визитата си в Съединените щати, оповестява Нова тв. Цвета Караянчева дойде във Вашингтон в неделя, а през днешния ден стартира формалната й стратегия.

Караянчева ще взе участие на конгрес на Световната банка и ще се срещне с шефа на Камарата на представителите Пол Раян. Той е вторият по въздействие републиканец след президента Доналд Тръмп.

Снощи ръководителят на Народното събрание беседва с хора от българската общественост във Вашингтон. В делегацията взе участие и ръководителят на комисията по бюджет в Народното събрание Менда Стоянова.

„ Смятам да слага въпроса за американските визи, тъй като връзките, които имат България и Америка, са доста положителни и това допуска, че във визовия режим връзките би трябвало да се подобрят в изгода за българските жители. Досега на парламентарно равнище не е поставян въпросът за визите ", съобщи Караянчева.

Решението на въпроса с визите зависи от Конгреса, който е приел закон, съгласно който с цел да паднат визите за една страна, отводите за тях би трябвало да са под 3%. За България този % варира сред 9 и 17, споделя Нова тв. Освен за визите, българите във Вашингтон питаха по кое време ще е готово онлайн гласуването и електронните услуги за български жители.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР