Председателят на Народното събрание Росен Желязков и водената от него

...
Председателят на Народното събрание Росен Желязков и водената от него
Коментари Харесай

Топло посрещане за Росен Желязков във Виетнам

Председателят на Народното събрание Росен Желязков и водената от него делегация дойдоха на публично посещаване във Виетнам, съобщи специфичният делегат на БГНЕС в Ханой Димитър Русков.


Желязков беше посрещнат от зам.-председателя на Националното заседание на Виетнам Нгуен Дук Хай, посланикът на Виетнам в България До Хоанг Лонг, ръководителя на виетнамската комисия по външни работи - Ву Хай Ха и други публични лица, откакто по-рано през днешния ден завърши визитата си в Индия.

Голям полицейски кордон съпроводи българските парламентаристи във виетнамската столица.

България и Виетнам са обичайни сътрудници от предишния век и през годините са поддържали отлични другарски връзки. Страната ни е една от първите в света, които признават Социалистическа република Виетнам.

Десетки хиляди виетнамци работят и учат в България до 1989 година Днес, въпреки и затихнали, друстранните връзки имат огромен капацитет за развиване.


Утре делегацията ще постави венец пред Монумента на героите и мъчениците в столицата Ханой, след което ще посети мавзолея на президента Хо Ши Мин.

В идващите дни Желязков ще се срещне с редица публични лица от виетнамска страна, в това число Доан Мин Хуан, член на Централния комитет на партията на СР Виетнам, секретар на провинциалния комитет Нин Бин; ръководителя на Народния съвет на провинция Куанг Нин, Нгуен Суан Ки; както и с ръководителя на Националното заседание на Виетнам, Вуонг Дин Хуе.

Председателят на Народно събрание Росен Желязков ще изнесе лекция в Националния университет на Виетнам.

Кметът на община Казанлък и представител на провинция Лай Чау ще подпишат съглашение. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР