Международната рейтингова агенция Fitch Ratings потвърди дългосрочния кредитен рейтинг на

...
Международната рейтингова агенция Fitch Ratings потвърди дългосрочния кредитен рейтинг на
Коментари Харесай

Fitch Ratings потвърди дългосрочния кредитен рейтинг на България

Международната рейтингова организация Fitch Ratings удостовери дълготрайния кредитен рейтинг на България в задгранична и локална валута ‘BBB’ с позитивна вероятност., оповестиха от Министерството на финансите.

Рейтингът на България е подсилен от мощната външноикономическа и фискална позиция на страната спрямо страните със същия рейтинг, надеждната политическа рамка от участието в Европейски Съюз и дългогодишното действие на режима на паричен съвет.

Положителната вероятност отразява изгледите за участие на страната в еврозоната, което би довело до по-нататъшни усъвършенствания на индикаторите за външната позиция на страната. Въпреки закъснение на процеса по приемане на еврото след януари 2025 година и възобновената политическа неустановеност, Fitch Ratings регистрира, че има необятна политическа ангажираност на локално и на равнище Европейски Съюз за приемане на еврото. Всички законодателни ограничения, които отразяват уговорките след влизането във Валутно-курсовия механизъм II, са признати. Законът за централната банка беше признат през февруари 2024 година.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР