Председателят на Народния съвет на Луганската народна република Владимир Дегтяренко

...
Председателят на Народния съвет на Луганската народна република Владимир Дегтяренко
Коментари Харесай

Какво става? В ЛНР не знаят, че ще участват в Малорусия

Председателят на Народния съвет на Луганската национална република Владимир Дегтяренко опроверга присъединяване на публични представители на републиката в съвещанието в Донецк, на което се е говорило за основаването на преходната страна Малорусия.   „ ЛНР не е изпращала свои публични делегати в Донецк за присъединяване в съвещанието на представителите на районите на Украйна. Освен това, ние даже не сме били известени за желанието за осъществяване на това мероприятие, с нас даденият въпрос не е бил съгласуван”, съобщи Дегтяренко пред публицисти.

Той добави, че „ целесъобразността на тази стъпка все още провокира огромни съмнения”. „ Все отново такива решения може да се взимат единствено с отчитането на мнението на самия народ. Освен това, все още ние съблюдаваме Минските съглашения, които нямат алтернатива”, разясни Дегтяренко.

„ Готови сме да обсъдим дадения въпрос при положение, че постъпи предложение. Но, повтарят още веднъж, даденият въпрос не е бил представян за разглеждане”, сподели още Дегтяренко.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР