Председателят на македонската част от смесената комисия по историческите и

...
Председателят на македонската част от смесената комисия по историческите и
Коментари Харесай

Скопие поиска замразяване на работата на историческата комисия за 2 години

Председателят на македонската част от смесената комисия по историческите и просветителните въпроси проф. Драги Георгиев намерено съобщи, че няма нищо срещу да има заледяване на работата на комисията, съобщи БГНЕС.

Според него по този метод щяло да се стигне до " разпределяне на политическата атмосфера сред двете страни ".

" Ако в този миг историческата комисия основава проблем по пътя, по който са тръгнали двете държавни управления, за разпределяне на политическата атмосфера, аз бих бил склонен работата на комисията да замръзне за година -две, тъй като още веднъж имаме чувството, че тази комисия основава проблеми посредством нашите обществени конфликти. Ако в действителност има предпочитание за постигането на някакъв прогрес сред Македония и България на всички равнища, това решение не би било толкоз ужасно, тъй като ние в продължение на 70 години сме в исторически спор с България. Замразяването на работата на тази комисия за 1-2 години нищо няма да значи и в това време може да разреши нещата да тръгнат напред по други неща ", сподели Георгиев пред телевизия " Телма ".

Той също по този начин акцентира, че в България има македонци.

" В България има македонци и този факт никой не може да го отхвърля. Аз персонално имам другари, които са македонци и те живеят в България ", съобщи Георгиев.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР