Председателят на комисията по здравеопазване в НС проф. Костадин Ангелов

...
Председателят на комисията по здравеопазване в НС проф. Костадин Ангелов
Коментари Харесай

Ангелов към Сербезова: Кой и с какво ви мотивира да обслужите търговците на лекарства за сметка на пациентите?

Председателят на комисията по опазване на здравето в Народно събрание проф. Костадин Ангелов се обърна обществено към проф. Асена Сербезова в персоналния си профил във Facebook. Ангелов, който също като Сербезова е заемал поста министър на опазването на здравето, я попита за какво тихомълком е трансформирала формулата, с цел да е " законна ", само че в ущърб на пациентите.  

" Фокус " разгласява поста на проф. Ангелов в мрежата без редакторска интервенция.

" Защо през 2022 година министърът на опазването на здравето Асена Сербезова взема решение да се промени една " незаконна " формула, която обаче пази публичния интерес, лимитира паралелните търговци и в извънредно висока степен подсигурява наличностите на дефицитни медикаменти? 

Тихомълком Сербезова трансформира формулата, с цел да е " законна ". Според ДАНС по този начин изчезват дефицитните медикаменти и цялата скица стартира да работи в полза на търговците.

Не ми е ясно и за какво се сменя нещо, което да е “законно ", само че в това време да не обезпечава ефикасни благоприятни условия за противопоставяне или отбягване на недостиг на медикаменти?

Защо?

Кой и с какво стимулира министъра да обслужи търговците за сметка на българските пациенти?

*Снимката е от документа на ДАНС ", прецизира проф. Костадин Ангелов. Документът може да намерите в галерията ни.

По-рано денем проф. Сербезова отхвърли да има виновност за изчезналите в аптечната мрежа медикаменти и се обърна също с въпроси към проф. Ангелов, който в петък изнесе данни от отчет на ДАНС по тематиката с недостига на лекарства .
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР