Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан

...
Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан
Коментари Харесай

Цветан Цветанов проведе работни срещи с парламентаристи от Австрия, Румъния и Албания

Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред Цветан Цветанов организира работна среща с австрийския евродепутат Барбара Капел. Това оповестиха от пресцентъра на Народното събрание.

Двамата разговаряха по време на 12-ия парламентарен конгрес по въпросите на сигурността и разузнаването във Вашингтон (САЩ).

На срещата бяха разисквани резултатите от завършилото Българско председателство на Съвета на Европейски Съюз през първата половина на 2018 година и актуалното Австрийско председателство.

Цветан Цветанов изрече признателност, че точно по време на Австрийското председателство беше издигната кандидатурата му, и в следствие утвърдена с цялостно болшинство, за член на Управителния съвет на Европол, като представител на европейските национални парламенти. В тази връзка Цветан Цветанов осведоми, че едно от първите му дейности в това му качество е постигнатото нарастване на бюджета на Европол с 16 млн. евро.

По-късно Цветан Цветанов се срещна с депутатите Фатмир Медиу, ръководител на Републиканската партия на Албания и някогашен боен министър и Дорел Къпрар, ръководител на Комисията по защита, публичен ред и националната сигурност в Камарата на депутатите на румънския парламент. Тримата разискаха средата за сигурност в района и показаха безпокойствие от възходящата дезинформационна интензивност.

Фалшивите вести се трансформират във все по-значим инструмент за въздействие във вътрешните политики на страните от района, като доста постоянно в тези дейности са забъркани задгранични страни. Беше реализирано единодушие, че е належащо сливане на напъните на обичайните систематични партии от района за противопоставяне на това събитие.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР