Председателят на Фондация „Българска памет стана кръстник на 3 деца

...
Председателят на Фондация „Българска памет стана кръстник на 3 деца
Коментари Харесай

Д-р Милен Врабевски стана звезден кръстник на 3 момченца във Варна

Председателят на Фондация „ Българска памет " стана кръстник на 3 деца в Катедралния храм „ Успение Богородично " във Варна - на 5-месечния Георги Козаров и на 9-месечните близнаци Явор и Радостин Желкови. Той се включи в най-голямото кръщене на новородени деца в актуалната история на България в поддръжка на националната акция на ДНК, поощряваща раждаемостта - „ Направи го за България ".

Светото свещенодействие се организира по едно и също време в централните православни храмове на 10 огромни български града, като родителите, които се включиха в самодейността, имаха опция да изберат звезден кръстник на детето си. Д-р Милен Врабевски бе хазаин на кръщенето във Варна. Другите звездни кръстници бяха кметът на Врана Иван Портних и моделът Ивайла Бакалова.

Това не е първата сходна самодейност, която доктор Врабевски поддържа. От 10 години насам основаната от него Фондация „ Българска памет " се бори с демографската рецесия в България. В резултат на оказаната финансова помощ от страна на Фондацията са се родили 35 деца след сполучливи ин витро процедури.

„ От основно значение за бъдещето на България е младежите да осъзнаят значимостта и отговорността да основат свое смейство, да отгледат свое потомство. Няма нищо по-хубаво от това страната и ние като част от нея да подпомогнем и да мотивираме тези младежи да създадат решаващата крачка. Трябва да се наложат моделите на съумели в тази посока страни като Чехия, Ирландия и Франция, да се предизвиква раждаемостта, да се популяризира и да се приказва повече за това какъв брой е хубаво и какъв брой значимо е да имаш деца ", съобщи доктор Врабевски.

След дългогодишната си поддръжка за Фондация „ Искам бебе " и „ Майки за донорство ", и дейното присъединяване в националната акция „ Голямото семейство ", доктор Милен Врабевски застана и зад благотворителната самодейност „ Направи го за България ". Според него това е още една опция за осъществяване на главната посока, в която Фондация „ Българска памет " работи към този момент 10 години, а точно битката с демографската рецесия в България.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР