Председателят на Европейския съвет Шарл МишелШарл Мишел – белгийски политик

...
Председателят на Европейския съвет Шарл МишелШарл Мишел – белгийски политик
Коментари Харесай

Шарл Мишел не планира да се срещне с руския външен министър Лавров

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел  Шарл Мишел Шарл Мишел – белгийски политик и министър председател на страната. Шарл Мишел е роден на 21 декември 1975 година в сподели през днешния ден, че не възнамерява среща с съветския външен министър в коридорите на форума на Г-20 на индонезийския остров Бали, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс.

" Трябва да се опитаме на използваме срещата на Г-20, с цел да убедим всички наши сътрудници да окажат повече напън върху Русия ", сподели на конференция Мишел.

Главните договарящи на страните от Г-20, в това число представителите на Москва, са се споразумели за предварителния вид на заключителното официално съобщение от срещата в Индонезия, удостовери през днешния ден Мишел и оцени това като положително начало.

Европа ще поддържа контакти с Китай, само че се нуждае от " ребалансиране " на връзките, с цел да не попадне в прекомерно мощна взаимозависимост от Пекин в сфери като иновационните технологии, добави ръководителят на Европейският съвет.

Той сподели, че вчерашната среща сред американския президент Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в и китайския му сътрудник Си Цзинпин е била значима и положителна в смисъл, че " е изработен избор за конкуренция, вместо за последователен спор ".

Европа ще поддържа също връзки с Китай макар разликите сред двете страни, защото, по думите на Мишел, " е значимо да се изслушваме един различен и да развиваме по-добро взаимно схващане ".

Европа обаче би трябвало да избегне да направи " същите неточности ", каквито направи с съветските изкопаеми горива, сподели той.

" По отношение на Китай не бихме желали да сме прекомерно подвластно от иновационните технологии, от които през днешния ден се нуждаем, и от които ще се нуждаем в бъдеще ", сподели Мишел и добави: " Затова е значимо да се ребалансират връзките и за тази цел е от основно значение също да поддържаме контакти с китайските управляващи ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР