Председателят на Европейския съвет - Шарл Мишел на изненадващо посещение

...
Председателят на Европейския съвет - Шарл Мишел на изненадващо посещение
Коментари Харесай

Председателят на Европейския съвет е на посещение в Киев

Председателят на Европейския съвет - Шарл Мишел на изненадващо посещаване в украинската столица. В профила си в Туитър, той написа " Днес съм в Киев. В сърцето на демократична Европа " и разгласява фотография от идването си. Според представител на Донецката национална република, представена от съветски медии, петима украински военни от " АзовСтал " са се предали. Потвърждение на информацията от самостоятелен източник няма. Украинската войска съумява да удържи офанзивите на руснаците по цялата фронтова линия в Донбас, която е с дължина към 480 км. Киев ще получи още военна помощ, в това число и самолети - настояват от Пентагона.

Според данни на английското министерство тук-там украинските сили даже съумяват да отхвърлен съветската офанзива. Въпреки логистичните и механически провокации пред съветските военни, те ускоряват офанзивите си по земя и въздух. Според съветското министерство на защитата за денонощие са изумени повече от 1000 цели на украинска територия. Надявам се сътрудниците ни да схванат, че всеки ден е от голяма важност - всяко отсрочване дава опция на окупаторите да убиват от ден на ден украинци, сподели президентът Зеленски в среднощното си послание.

" Казвам една истина в безусловно всеки диалог с водача на демократичния свят, по време на всички договаряния и изявленията - не е почтено Украйна към момента да бъде принудена да се моли за нещо, което сътрудниците ѝ имат на склад от години. Ако те имат оръжията, от които Украйна се нуждае тук и в този момент, в случай че разполагат с боеприпасите, от които се нуждаем тук и в този момент, тяхно морално обвързване е на първо място да оказват помощ за опазването на свободата. Да оказват помощ за спасяването на хиляди украинци ", съобщи Володимир Зеленски, президент на Украйна.

Съединени американски щати, Англия и Канада ще изпратят още оръжие в Украйна. Това стана ясно след диалог сред водачите на трите страни и още няколко европейски съдружници, отдаден на новата фаза от войната в Украйна. От Пентагона обявиха, че Киев е получил изтребители и аварийни самолетни елементи, с цел да подсилят военновъздушните си сили, само че без да прецизират от коя страна идва помощта.

" Няма да встъпвам в детайлности кой обезпечава помощта, само че украинците получават спомагателни самолети и аварийни елементи. Така имат опция да усилят въздушния си флот ", съобщи Джон Кърби, представител на Пентагона.

Очаква се администрацията на американския президент Джо Байдън да предложи следващия пакет военна помощ на Украйна на стойност 800 милиона $.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР