Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен публикува своята

...
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен публикува своята
Коментари Харесай

Фон дер Лайен отряза Лорер, избра Илияна Иванова за еврокомисар

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен разгласява своята позиция по отношение на избора за български еврокомисар.

След като от ПП/ДБ и ГЕРБ-СДС не стигнаха до консенсус за обща номинация, те предложиха кандидатурите на Даниел Лорер (ПП) и Илияна Иванова (ГЕРБ-СДС).

Вчера интервюирах претендентите, препоръчани от българското държавно управление за поста еврокомисар господин Даниел Лорер и госпожа Илияна Иванова, показва Урсула фон дер Лайен в своята позиция.

И двамата претенденти демонстрираха огромна ангажираност към Европейския съюз и към работата на комисар. Те също имат подобаващ опит за тази служба.

След тези изявленията взех решение да предложа на Съвета и Европейския парламент назначението на госпожа Иванова на поста комисар.

Тя ще дава отговор за нововъведенията, проучванията, културата, образованието и младежта.

Г-жа Иванова има забележителен опит по въпросите на Европейски Съюз, като е член на Европейската счете палата от 2013 година Преди това е била член на Европейския парламент сред 2009 година и 2012 година и заместник-председател на комисията по бюджетен надзор.

Нейният опит е от решаващо значение за продължение на осъществяването на водещата изследователска стратегия на Европейски Съюз Хоризонт Европа, с цел да се усъвършенства успеваемостта на разноските на Европейски Съюз за научни проучвания и да се реализира по-добро влияние на място.

Благодаря на господин Лорер за неговата кандидатура и му поисквам триумф в бъдещите му инициативи, декларира още фон дер Лайен.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР