Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер ще се срещне днес

...
Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер ще се срещне днес
Коментари Харесай

Юнкер и Мей се срещат за ключови разговори за Брекзит

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер ще се срещне през днешния ден с английския министър председател Тереза Мей.

Това ще бъде третата среща на Юнкер и Мей след решението на Англия да напусне Европейския съюз. През октомври двамата разговаряха в Брюксел в навечерието на Европейския съвет. Очаква се още веднъж съществена тематика на диалога им да бъдат договарянията сред Европейски Съюз и Лондон.

Преди месец Мей направи опит да реализира пробив и да убеди Европейски Съюз да стартира договаряния по комерсиално съглашение с Лондон. Европейски Съюз отхвърля да направи това преди да бъде регистриран " задоволителен прогрес " в първата част на договарянията - за правата на жителите, английските отговорности към бюджета на Европейски Съюз и границата с Ирландия.

Идната сряда Еврокомисията ще оцени дали има прогрес.

През октомври държавните и държавните ръководители на Европейски Съюз позволиха да стартира техническата подготовка за втората част на договарянията. Очаква се по-късно този месец тематиката още веднъж да бъде сложена в дневния ред на Европейския съвет.

Миналата седмица се появи информация, че е било реализирано кардинално съглашение за желаните от Европейски Съюз 60 милиарда евро.

По-късно обаче Лондон и Брюксел отхвърлиха спекулациите.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Преговорите за Брекзит (105)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР