Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер излезе с изявление в

...
Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер излезе с изявление в
Коментари Харесай

Ще отговорим на несправедливите мита на САЩ, закани се Брюксел

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер излезе с изказване в отговор на проектите на американския президент Доналд Тръмп да наложи мита върху вноса на стомана и алуминий, наричайки ограниченията " крещяща намес а " и се зарече да вкара " съвместими със Световната комерсиална организация (СТО) контрамерки против Съединени американски щати за ребалансиране на ситуацията ", оповестява " Франс прес ".

 Тръмп вкарва мита върху вноса на стомана и алуминий
Тръмп вкарва мита върху вноса на стомана и алуминий

25% за стоманата, 10% за алуминия…

" Протекционизмът не може да бъде отговор на нашия общ проблем в стоманодобивния бранш ", означи Юнкер.

Еврокомисарят по търговията Сесилия Малмстрьом разяснява, че митата ще имат " отрицателно влияние върху трансатлантическите връзки и върху международните пазари ". По думите ѝ, решението на проблемите в стоманодобивния и алуминиевия бранш би трябвало да се търси многостранно, а провеждането на съвещания със Съединени американски щати по този въпрос са нужни допустимо най-скоро.

Вчера Тръмп разгласи налагането на спомагателни вносни мита в размер на 25 % за стоманата и 10 % за алуминий, с цел да помогне на възобновяване на локалната промишленост и прекратяването на " несправедливата търговия и неприятната политика със страни от целия свят ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР