Председателят на Европейската комисия (ЕК) Жан-Клод Юнкер приветства голямата реч

...
Председателят на Европейската комисия (ЕК) Жан-Клод Юнкер приветства голямата реч
Коментари Харесай

Юнкер приветства речта на Макрон като много европейска

Председателят на Европейската комисия (ЕК) Жан-Клод Юнкер приветства огромната тирада на френския президент Еманюел Макрон за промяната на Европейския съюз като " доста европейска " и благодари на френския държавен глава за поддръжката му за напъните на Европейската комисия и останалите евроинституции в Брюксел, оповестява " Ройтерс ".

" Много европейска тирада от моя другар Еманюел Макрон ", написа шефът на Европейска комисия на френски в " Туитър ", като добави: " Европа се нуждае от храброст. Благодаря за поддръжката ти за работата на европейските институции . "

 Макрон разгласи EС за прекомерно слаб, муден и неефикасен и настоя за по-тясна интеграция
Макрон разгласи EС за прекомерно слаб, муден и неефикасен и настоя за по-тясна интеграция

Макрон с огромна визия за бъдещето на Европа

" Това, от което се нуждаем в този момент, е пътна карта за напредъка на Съюза на 27-те страни членки. Ние би трябвало обсъдим намерено всички хрумвания и да решим преди май 2019 година ", добави Юнкер, имайки поради апела си в основната си тирада пред Европейския парламент преди две седмици за среща на високо ниво след излизането на Англия от Европейски Съюз през март 2019 година, с цел да бъде решено бъдещето на останалите 27 страни членки.

От своя страна шефът на кабинета на Юнкер, Мартин Селмайер, който непрекъснато туитваше по време на речта на Макрон в Сорбоната, акцентира приликите сред неговите оферти и тези на Юнкер , като разяснява: " Рядко Европа вижда сходна конвергенция на възгледите сред френския президент и ръководителя на Комисията. Да, налице са някои нюанси, само че също по този начин и доста общи черти . "

Сред основните оферти, направени от Юнкер и Макрон, беше еврозоната да има собствен личен министър на финансите . Юнкер обаче предизвести против предлагането на Макрон страните от еврозоната да основават свои лични обособени институции .

Юнкер посочи, че това може да възобнови разделянето сред по-богатите западни и по-бедните източни страни в Европейски Съюз и желае страни като Полша да бъдат насърчени да се причислят към еврозоната и за бюджет на еврозоната, ръководен от съществуващи институции на целия Европейски Съюз.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР