Председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен, която посети Киев

...
Председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен, която посети Киев
Коментари Харесай

ЕС отвори бърза писта за членството на Украйна

Председателят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен, която посети Киев и близките освободени от съветската окупация градове, съобщи на Володимир Зеленски въпросник, който е първата стъпка към даването на Украйна на статут на претендент член на Европейски Съюз. 

Фон дер Лайен разгласи, че предлагането за начало на договарянията с Киев ще бъде направено публично пред водачите на Европейския съвет до лятото на 2022 година, въпреки че процедурата нормално лишава години. 

Прегледът на отговорите на въпросника може да продължи няколко месеца, след което Европейският съвет ще признае страната за претендент. 

Присъединяването на Украйна ще зависи от консенсусно решение на държавните ръководители на страните от Европейски Съюз, които ще дефинират и датата на приема. 

" Нашето държавно управление ще приготви отговорите качествено и доста бързо, мисля, че ще стане в границите на семдица. Убеден съм в триумфа по този път, уверен съм, че най-сетне се доближаваме до реализацията на нашата остаряла цел. Украйна ще бъде равноправна в европейския ни дом. Украйна ще бъде член на Европейски Съюз, мирна, суверенна и възобновена страна ", сподели президентът Володимир Зеленски. 

В събота ще се организира и благотворителна акция в интерес на Украйна във Варшава, която е подкрепена от Европейски Съюз и Канада и в която ще вземат присъединяване звезди от целия свят - Stand for Ukraine. Всички събрани средства от акцията ще се дават за потребностите на украинските бежанци и жителите в страната. 
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР