Председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен изнесе първа реч

...
Председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен изнесе първа реч
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен обвърза европейските пари с върховенството на закона

Председателят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен изнесе първа тирада пред Европейския парламент след рестриктивните мерки по отношение на ковид. Тя обърна особено внимание на уязвимостта на планетата, която виждаме с всеки минал ден - топенето на ледовете, изгарянето на горите и в този момент - световната пандемия, трансформирала метода, по който поддържаме връзка и се държим в обществото.

„ Вирусът сподели какъв брой уязвима е нашата общественост на полезности и какъв брой бързо това може да се трансформира в международен въпрос и даже за нас, в Европейски Съюз. Но хората са подготвени за смяна. И това е моментът Европа да поведе по пътя към излизане от тази накърнимост “, сподели ръководителят на Европейска комисия.

" Парите от европейския бюджет би трябвало да са безусловно предпазени от липса на господство на закона, а европейските полезности не са за обмен ", сподели Урсула фон дер Лайен, представена от bTV. Според нея Европа би трябвало да има минимална работна заплата, както и нова тактика за Шенген, с цел да паднат всички бариери пред свободното придвижване. Нужни са и ясна позиция по въпроса за правата на индивида. " Първата ни задача е да преживеем дружно това и да подкрепим тези, които имат потребност. Благодарение на неповторимата ни обществена пазарна стопанска система Европа може да направи тъкмо това. Тя е на първо място човешка стопанска система, която ни пази от огромните житейски рецесии, заболявания, несгоди, безработица и беднотия. Тя предлага непоклатимост и всмуква шоковете “, сподели Урсула фон дер Лайен.

Европейският съюз ще сътвори своя лична организация за биомедицински проучвания и следващата година ще свика международна здравна среща на високо ниво в опит да се приготви по-добре за бъдещи пандемии, заяви Урсула фон дер Лайен. Тя сподели, че ще предложи укрепване на Европейската организация по медикаментите и на Европейския център за предварителна защита и надзор на заболяванията, както и основаване на Европейска организация за модерни биомедицински проучвания и разработки.

По думите ѝ пандемията от ковид " не демонстрира наклонност към намаляване ". Тя предложи взаимно създаване и систематизиране на медикаменти в границите на общността и образуване на обща здравна система. " Ваксиналният шовинизъм слага животи в заплаха, а съдействието в създаването на ваксини ги избавя ", съобщи Урсула фон дер Лайен. " Пред тази обхванала света рецесия някои избират да се капсулират. Откриването на ваксина не е задоволително. Трябва да следим за това жителите на Европа и на целия свят да имат достъп до нея. Никой от нас няма да е в сигурност, до момента в който всички не бъдем в сигурност ", съобщи ръководителят на Европейска комисия.

Урсула фон дер Лайен прикани всички страни членки на Европейски Съюз да усилят напъните по миграционния въпрос. Тя сподели още, че цяла Европа би трябвало да способства и да работи единно по отношение на разрушения от пожар бежански лагер " Мория ". " Кадрите от лагера Мория ни напомнят мъчително, че Европа би трябвало да работи единно. Ако ние увеличим нашите старания на европейско равнище, чакаме от страните членки да усилят и те също техните старания. Миграцията съставлява европейско предизвикателство и цяла Европа би трябвало да способства за оправянето с него ", сподели Урсула фон дер Лайен.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР