Председателят на Движението за права и свободи Мустафа Карадайъ призова

...
Председателят на Движението за права и свободи Мустафа Карадайъ призова
Коментари Харесай

Карадайъ към българите в Турция: Гответе се за избори след 2 май

Председателят на Движението за права и свободи Мустафа Карадайъ прикани българските жители в Турция да се приготвят за избори след 2 май, предава. 

В словото си на благотворителна вечеря в турския град Чорлу водачът на Движение за права и свободи изиска от българските изселниците в страната да бъдат подготвени за предварителни избори в България. „ След Байрама всички да се готвим за предварителни избори. И дано на идните избори да имаме още по-добър резултат спрямо последните “, сподели още Карадайъ.

Делегацията на Движение за права и свободи е на посещаване в Р Турция, оповестява Движение за права и свободи на уеб страницата си. Тя включва още евродепутата Атидже Вели, народните представители Рамадан Аталай, Адлен Шевкед, Имрен Мехмедова, Елхан Кълков и Мюмюн Мюмюн, представителя на Движение за права и свободи за регион Тракия Гюнер Четин, който е и зам.-кмет на община Чорлу и представителя на Движение за права и свободи за регион Мармара Лютви Йозгюр.

" Преди 33 години след репресии от страна на тоталитарната власт бяхме принудени да се разделим с нашите близки и родственици. Бяхме прокудени от Родината си, изселихме се от страната си. Но успяхме. Демокрацията в България пристигна с нашата помощ, е представен да споделя още Карадайъ. И добавя: „ Ние платихме и продължаваме да плащаме цената на тази народна власт. През годините минахме през доста тествания. Но те ни направиха по-силни. Движение за права и свободи стана мощна партия! ”.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР