Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ заяви на лидерската среща, организирана

...
Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ заяви на лидерската среща, организирана
Коментари Харесай

Карадайъ: Отиваме на поредни ненужни предсрочни избори, защото досега диалогът се водеше с ултиматум

Председателят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ съобщи на лидерската среща, проведена от Българска социалистическа партия и целяща сформиране на държавно управление с третия мандат, че поздравява всички участници в нея.

Той подсети, че в основата на предизборната кампния на Движение за права и свободи е била тематиката, че страната се намира в голям брой рецесии. “От 2016 година ние призоваваме за нормалност в политиката, което значи разговор сред всички, само че отсреща виждаме отново апели за разговор, само че с ултиматуми, с червени линии.

Днешната среща от Движение за права и свободи я оценяваме като нужна в тази обстановка, в която се намираме. След изказването на Бойко Борисов и изчезналите сътрудници, най – евентуално отиваме към идващите ненужни избори, тъй като идващото Народно събрание ще наподобява на предните чатири, т.е. най – малко две партии ще би трябвало да създадат държавно управление, само че за това е необходим разговор ”, съобщи Карадайъ.

“Когато се одобряват на конгреси ултиматуми - в никакъв случай с дадена партия, по-късно идват едни такива обстановки, които са по–горе от партийните цели ”, сподели водачът на Движение за права и свободи.

“И от тази позиция – с тази среща имаме едни положителни предпоставки да имаме такова държание след тези ненужни предварителни избори - да преодолеем политическата рецесия, в която се намираме. Политическата рецесия задълбава всички рецесии, само че не ги взема решение ”, съобщи той.

“Нашият апел е – да имаме нормалност в политиката, а тя минава пред разговора. Независимо, че най – евентуално ще отидем на едни ненужни избори ”, заключи Мустафа Карадайъ.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР