Председателят на Държавния съвет на Корейската народнодемократична република (КНДР) Ким

...
Председателят на Държавния съвет на Корейската народнодемократична република (КНДР) Ким
Коментари Харесай

Потвърдено: Ким Чен Ун е жив и здрав

 Председателят на Държавния съвет на Корейската народнодемократична република (КНДР) Ким Чен Ун е жив и здрав. Това съобщи в пред CNN специфичният консултант на президента на Република Корея по въпросите на дипломацията и националната сигурност Мун Чжон Ин.

" Позицията на нашето държавно управление е твърда – Ким Чен Ун е жив и здрав. Той се намира в региона на Вонсан от 13 април “, безапелационен е съветникът.

Ким Чен Ун не се е появявал обществено от 11 април, когато организира съвещание на политбюро на Централния комитет на Корейската трудова партия по въпроси на вътрешната политика. Той посети на 12 април годишната сесия на Върховното национално заседание (парламента), и за първи път от началото на своето ръководство не взе присъединяване в тържествената гала на 15 април в мемориалния замък Къмсусан по случай 108-та годишнина от рождението на Ким Ир Сен – основният народен празник на страната.

Заради това се появиха клюки, че севернокорейският водач е " в сериозна заплаха след интервенция ". Според американски посланик терзанията за здравето му са достоверни.

Последва известие на Daily NK, онлайн вестник със седалище в Южна Корея, който се концентрира върху Северна Корея, че Ким е подложен на сърдечно-съдова система процедура поради " прекалено пушене, затлъстяване и изтощеност ".

В него се прибавя, че в този момент водачът се е лекувал във вила в окръг Хянсан, а по-късно е върнат в Пхенян.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР