Председателят на БСП Корнелия Нинова заяви, че няма да подкрепят

...
Председателят на БСП Корнелия Нинова заяви, че няма да подкрепят
Коментари Харесай

Нинова нападна Радев, готова е на преговори за втория и третия мандат

Председателят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова съобщи, че няма да поддържат държавно управление, препоръчано от ГЕРБ. Това решение е било взето от груповия орган на партията.

„ Поне от шест години водим война за смяна на модела на ръководство на ГЕРБ. Освен пред голям брой рецесии сме изправени пред една сериозна загуба на престижа на партиите. Освен това сме изправени и пред множеството рецесии вследствие на войната. Ние от Българска социалистическа партия си даваме сметка, какъв брой е огромна отговорността да се предложи кабинет сега ”, съобщи Нинова.

Тя изрази отвращение от думите на ръководителя на стратегическия съвет на президента, който сподели, че сред него и ГЕРБ няма диалози, а търпимост.

„ Ние виждаме опция във втория или третия мандат. Отворени сме за диалози за търсене на разговор ”, заключи Нинова.

“Някои неща в изявлението ви будят учудване. Когато атакувате президента Радев си припомням 2016 година, когато аз като външен министър, а вие като партия която го издигна и поддържа, той още тогава говореше, че Крим е съветски. С другите ваши сътрудници го преизбрахте, дружно с Политическа партия и Демократична България направихте всичко допустимо. Сега внезапно се сетихте, че той ръководи еднолично, служебни кабинети, само че не желаете постоянно държавно управление. Гледате към втория мандат, който е на Политическа партия, а те единствено преди дни ви нарекоха статукво. Вече стана шизофренно ситуацията и се чудя има ли разсъдък в тази зала. Призовавам ви да стъпим на здрави правила, на които е опряна парламентарната народна власт, а не да се занимаваме с детски ръководства “, отговори Даниел Митов на Нинова.

Тома Биков съобщи, че е притеснителна единствената теза да не поддържат оферти кабинет – тъй като ГЕРБ носи първия мандат. Депутатът съобщи, че щом е по този начин да не чакат поддръжка за последващи мандати, в случай че се стигне до тях или, в случай че изискат поддръжка от ГЕРБ, то би трябвало да го създадат обществено и с причини.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР