Председателят на Българската федерация по художествена гимнастика поясни, че коментарът

...
Председателят на Българската федерация по художествена гимнастика поясни, че коментарът
Коментари Харесай

Раева: Арбитърството не е зле като цяло, просто две съдийки не действаха по правилата

Председателят на Българската федерация по художествена гимнастика разясни, че коментарът ѝ за съдийството по отношение на ансамбъла ни в първия ден на Световната купа в Баку не цели да каже, че арбитърството като цяло е зле, а че две от съдийките на масата не са работили съгласно разпоредбите.

След надигналата се огромна вълна на неодобрение от оценката на ансамбъла на съчетанието на 5 топки, Раева побърза да успокои пристрастеностите, като моли за успокоение, тъй като „ манджата е била много пресолена “.

Едно от „ златните девойки “ на българската художествена гимнастика направи коментар и за представянето на Боряна Калейн, за която борбата за безспорната купа в Азербайджан завърши. Раева регистрира грешките на Калейн и добави, че има вяра, че по време на финалите в неделя Боряна ще е по-концентрирана.

Ето и цялото послание на Илиана Раева, което тя разгласява на страницата си във Facebook:

Сравнително добра лента за Боряна Калейн и слаби бухалки.

Минус 2, 800 точки! Според нейните думи! На първо четене...

Може да се окаже, че и други неща не е направила.

Не единствено неточност първоначално (0,7), само че и спестени детайли за 0,8, незачетен пирует (само той е точка и три десети)поради клатушкане още първоначално!
Хайде да се спрем малко с некомпетентните мнения, които нямат нищо общо с действителността и истината! Коментарът ми през вчерашния ден за ансамбъла не значи, че съдийството като цяло е зле! Напротив! Означава, че две съдийки не са съдийствали през вчерашния ден по разпоредбите!

Определени почитатели си разрешават да пишат на формалната страница на БФХГ мнения, касаещи оценките и даже да изясняват за какво оценките били такива или онакива...

Това е смешно, несериозно, неприемливо и неуместно. Едно е да се възмущават, друго е да се вършат на експерти! Хайде малко да се спрем, че много пресолихме манджата.

Предстои доста работа!

Вярвам, че на следващия ден Боряна ще бъде по-концентрирана и ще изиграе съчетането си по най-хубавия метод.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР