Председателството на България остави траен, положителен ефект не само в

...
Председателството на България остави траен, положителен ефект не само в
Коментари Харесай

Лиляна Павлова: България остави траен и положителен ефект със своето председателство

Председателството на България остави дълготраен, позитивен резултат освен в нашия район, само че и в цяла Европа. Знаете, че в обществената сфера постигнагме извънредно доста. Доста от тематиките, по които работихме - тематики, по които не можеше да се реализира консенсус от доста години, ние успяхме.

Това съобщи министърът за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз Лиляна Павлова по време на конференция, отдадена на интреграцията на Западните Балкани.

,,В миг, в който Европа се намира на кръстопът, в миг, в който се взимат значими решения, Западните Балкани заслужават своята поддръжка и интеграция, те би трябвало да бъдат част от Европа, тъй като това е една голяма вероятност както за самите Балкани, по този начин и за цяла Европа'', разяснява Павлова и добави, че все пак на Балканите умеем да бъдем практични и да се сплотяваме.

,,Нашата упоритост е да разпространим опита от Европредседателството към нашите сътрудници от Западните Балкани, тъй като това е пътят на евроинтеграцията. Научените уроци са тези, които желаеме да споделим. Важното е да се учим от грешките си.
Искам да припомня, че когато водачите се събраха тук, в София, всички се сплотиха към интеграцията на Западните балкани'', сподели още министърът.

,,Днешният конгрес е един от тези положителни практики, които ние желаеме да разпространим. Ние продължаваме своята работа като трио от това предсетадетлство. Така че ще продължаваме да споделяме научените уроци, с цел да създадем Балканите една Силициева котловина на ИТ технологиите'', приключи словото си Лиляна Павлова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР