Председателството е в своя пик. Това заяви министърът, отговарящ за

...
Председателството е в своя пик. Това заяви министърът, отговарящ за
Коментари Харесай

Павлова: Получаваме добра оценка от всичките ни европейски партньори


Председателството е в своя пик. Това съобщи министърът, отговарящ за българското председателство на Съвета на Европейски Съюз Лиляна Павлова на конгрес, на който ЕНП и ГЕРБ сложиха началото на самодейностите на локално ниво за европейските избори през 2019 година под мотото „ Европа стартира във Вашето село/град/ район “
Работим интензивно по всички тематики, които бяха разпознати. Четири са главните цели на българското председателство. По всеки един от тях може да отчетем съответен прогрес, нещо, с което може да де гордеем. Получаваме добра оценка от всичките ни европейски сътрудници, посочи Павлова.
Тя напомни, че точно дебатът за бъдещето на Европа и това каква Европа желаеме, е една от главните тематики на председателството ни.
„ По втория приоритет за сигурността и миграцията може да отчетем прогрес също, тъй като България предложи текстове, с които да може да вървим напред и да бъдем солидарни с тези, които се нуждаят от леговище. В същото време да сме виновни да не понасят отговорност единствено страни, които са на първа линия или страни, където мигрантите отиват, а всички да понесем отговорност “, разяснява Лиляна Павлова.
Третият приоритет, който Павлова назова специфичен принос в европейския дневен ред, е точно тематиката за Западните Балкани. „ Днес със удовлетворение може да кажем, че тематиката за Западните Балкани и европейската вероятност за тях е високо в европейския дневен ред като дълготраен необратим развой към който би трябвало да се обединим всички “, уточни Павлова.
Тя бе безапелационна, че бъдещето на Европа минава през стабилността на Западните Балкани.
„ Европа няма да бъде приключен план, в случай че Западните Балкани не са в него. Ние би трябвало да подкрепим Западните Балкани. Перспективата за тях не значи подправени обещания за бързо присъединение. Всяка една от тези страни има да извърви дълъг път, само че това е задаване на посока “, сподели още Лиляна Павлова./БГНЕС
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР