Председателският съвет в парламента е обсъдил тази сутрин създаването на

...
Председателският съвет в парламента е обсъдил тази сутрин създаването на
Коментари Харесай

Депутатите не могат да се наканят да създадат постоянни комисии

Председателският съвет в Народното събрание е разискал тази заран основаването на непрекъснати комисии, само че към момента нямало цялостно единодушие по състава им. Това разгласи при започване на пленарното съвещание ръководителят на Народното събрание Ива Митева. Тя изрази убеденост, че идната сряда точката ще бъде в програмата за работа на депутатите.

Парламентът започна работа на 21 юли, а към момента не е основана нито една непрекъсната комисия. Вместо това има пет краткотрайни комисии, към основаването на които всякога се губеше извънредно доста време в диспути, отклоняващи се от същината. Около краткотрайните комисии за Росенец и Буджака да вземем за пример Движение за права и свободи, " Демократична България ", най-после и " ИТН " влязоха в дискусия, граничеща с конспирацията. Депутатите всякога се впускаха в обсъждане на събития от зората на демокрацията и правеха ретроспекции, цялостни с обвинявания и стигаха чак до родителите си.

В четвъртък няколко служебни министри с паника приканиха Народното събрание да откри време да прегледа актуализацията на бюджета. Във време на политическа неустановеност и в случай, че парламентарните групи към този момент не съумяват да се спогодят и да излъчат постоянен кабинет, те губят времето си в разправии и персонални борби. Министърът на финансите Асен Василев умолява народните представители най-сетне да образуват бюджетна комисия и да се заемат с актуализацията на бюджета, с цел да може увеличените приходи в хазната да се харчат за потребностите на хората и бизнеса.

Междувременно депутатите внасят един през различен законопроекти, само че без непрекъснати отраслови комисии, законодателните начинания няма по какъв начин да бъдат гласувани.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР