Председателката на Камарата на представителите на американския Конгрес Нанси Пелоси

...
Председателката на Камарата на представителите на американския Конгрес Нанси Пелоси
Коментари Харесай

Нанси Пелоси ще посети Армения на фона на сключеното примирие с Азербайджан

Председателката на Камарата на представителите на американския Конгрес Нанси Пелоси сподели през вчерашния ден, че възнамерява да направи през уикенда аудиенция в Армения, където втори ден работи режим на помирение след експлоадирането на боеве със прилежащ Азербайджан, при които бяха убити повече от 200 бойци и от двете страни, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Пелоси сподели пред публицисти в Берлин, че ще пътува до Армения през днешния ден с делегация, включваща конгресмена демократ от Калифорния Джаки Спайър, която е от арменски генезис. Пелоси отхвърли да даде повече детайлности за пътуването, като сподели, че пътуващите членове на Конгреса " не желаят да стават цел ".

" Във всеки случай става дума на първо място за човешките ни права и уважението към достолепието и личността на всеки човек ", сподели тя.

Арменското министерство на защитата заяви, че обстановката на границата с Азербайджан остава спокойна, откогато влезе в действие примирието в 20:00 локално време в сряда, и не са регистрирани нарушавания. Сключването на помирение пристигна след два дни на яростни боеве, белязали най-острото въоръжено опълчване сред двете страни от близо две години насам.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР