Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен на свой

...
Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен на свой
Коментари Харесай

И Урсула фон дер Лайен заплаши Москва с отрязване от световните финансови пазари

Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен на собствен ред съобщи, че квалифицираните от Запада наказания при съветска инвазия в Украйна " по същество ще отрежат Русия от интернационалните финансови пазари ", заяви Дойче веле. По-рано английският министър председател Борис Джонсън предизвести, че при военна ескалация на украинска територия, съветските акции няма да могат да правят покупко-продажби с щатски долари и английски лири.

Фон дер Лайен разяснява пред ARD, че в случай че бъдат приложени глобите, планувани от Европейски Съюз и Съединени американски щати, ще породят мащабни последствия за съветската стопанска система.

Предвижда се ограничаващите ограничения да бъдат ориентирани срещу  " артикули, от които Русия се нуждае за модернизацията и диверсификацията на своята стопанска система ".

Фон дер Лайен уточни, че във връзка с тези артикули Западът има международно водачество и Русия няма с какво да ги размени.

Същевременно председателката на ЕК не счита, че глобите би трябвало да се приложат незабавно и че би трябвало да се даде късмет за дипломатическо решение на рецесията.

" И този прозорец на опциите до момента остава отворен ", акцентира тя.

По думите й, окончателното решение сега зависи от съветския президент Владимир Путин. Тя счита, че Русия доста деликатно слуша това, което споделят дипломатите от западните страни.

Фон дер Лайен посочи, че съветската стопанска система " съвсем напълно е насочена към изкопаемите горива - нефт, въглища и газ ", които съставляват две трети от съветския експорт и половината от държавния бюджет на Русия се " зарежда " точно от тях.

Нищо положително не чака Русия, в случай че нейната стопанска система понесе още един мощен удар от въвеждане на наказания, предизвести председателката на Европейската комисия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР