Предприемачът Илън Мъск, който е ръководител на американските компании Tesla

...
Предприемачът Илън Мъск, който е ръководител на американските компании Tesla
Коментари Харесай

Мъск обяви, че ще плати над 11 млрд. долара данъци

Предприемачът Илън Мъск, който е началник на американските компании Tesla и SpaceX, има намерение да заплати налози в размер на над 11 милиарда $ тази година, написа самият той на страницата си в Twitter.

" За тези, които се чудят: Тази година ще платя над 11 милиарда $ налози ", написа предприемачът, съобщи БГНЕС.

Публикацията на портала ProPublica от юни 2021 година на данни за размера на налога върху приходите, заплатен от американските милиардери, докара до апели за въвеждане на налог „ богатство” и беше обект на следствие от страна на Службата за вътрешни доходи на Съединени американски щати. Порталът, прочут със своите журналистически следствия, твърди, че данъкът върху приходите, заплатен от най-богатите американци сред 2014 и 2018 година, е бил единствено няколко % от общия растеж на благосъстоянието им.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Милиардерът и началник на Tesla Илън Мъск би трябвало да заплати повече...

Състоянието на Мъск се е нараснало с 13,9 милиарда $ за пет години, като приходите му са достигнали 1,52 милиарда $, а данъкът върху приходите - 455 млн. $. Мъск е платил 3,27% налог върху сумата, с която е повишено положението му. Въпреки че няма правни искания към милиардера, публикуването на тази информация провокира необятен публичен отзив в Съединени американски щати.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР