Предполагам, че се изисква много кураж, за да отглеждаш деца“,

...
Предполагам, че се изисква много кураж, за да отглеждаш деца“,
Коментари Харесай

25 неща, които НЕ трябва да казвате на децата си

„ Предполагам, че се изисква доста кураж, с цел да отглеждаш деца “, споделя Джон Стайнбек в „ На изток от парадайса “. И това е несъмнено.

Изисква се доста кураж, с цел да можеш всекидневно да даваш обич, да насочваш в вярната посока и да се грижиш за дребосъче, което занапред се построява. Понякога се изисква много кураж, единствено с цел да преминеш през компликациите на деня.

А най-трудното за един родител е да откри кураж и да си признае, когато е сбъркал. Често изричаме неща по табиет, от неспокойствие или от в действителност положителни планове, които обаче са доста нездравословни за дребните.

Не можем да върнем думите си обратно – само че най-малко бихме могли да спрем да ги изричаме отсега нататък.

Това са 25 неща, които децата ни не трябва да чуват от нас:

НЕ БЪДИ ТЪЖЕН / ЯДОСАН / СЪРДИТ

Детето се усеща по този начин, както се усеща. Не можем да направляваме метода, по който се усещаме. Научете детето да разпознава и схваща страстите си, да ги преодолява, вместо да ги отхвърля.

ТИ ЧЕТЕШ МНОГО ПО-ДОБРЕ ОТ НИКИ!

Не окуражавайте детето си да се съпоставя с приятелите си. Помогнете му да се концентрира върху личния си напредък и развиване. Не е нужно да се усеща по-велико от другите и да гради триумфа си върху техните дефекти.

ТИ СИ ПЕРФЕКТНОТО МИ АНГЕЛЧЕ!

Това кара детето ви да мисли, че очаквате от него да е идеално. Това води до ниско самочувствие и втълпяване на боязън от неуспех. Вместо това, обичайте ги несъвършени, каквито са всички хора.

ОХ, ЗАЩО НЕ СИ КАТО АНА /БРАТ СИ / СЕСТРА СИ

Всяко дете е неповторимо и особено. Окуражавайте го да бъде най-хубавата версия на себе си – а не реплика и зле скалъпена версия на някой различен.

НЕ МОГА ДА ТИ КАЖА „ НЕ “, СЛЪНЧИЦЕ!

Децата имат потребност от граници, с цел да се усещат в сигурност и с цел да образуват привички за положително държание. Не се опасявайте да дисциплинирате детето си и да му задавате ясни ограничавания.

ЗНАМ, ЧЕ НЕ СИ ИСКАЛ ДА УДАРИШ БРАТ СИ

Разбира се, че е искал/а. Разберете за какво.

КАЗАХ ТИ АЗ, ЧЕ ТАКА ЩЕ СТАНЕ!

На вас харесва ли ви някой да ви каже по този начин? В случай, че ви се е отдала опция да произнесете тази „ велика фраза “, то най-вероятно детето ви към този момент си е изпатило и си е взело поука от случилото се.

БИ ТРЯБВАЛО ДА съдебна експертиза ЗАСРАМИШ ОТ СЕБЕ СИ!

Децата, които усещат позор, се трансформират в нападателни и нестабилни възрастни.

ТАКА ВЪЗПИТАВАМЕ ДЕЦАТА В ТОВА СЕМЕЙСТВО ОТ ПОКОЛЕНИЯ НАРЕД!

Идеята, че нещо постоянно е било правено по избран метод не е основателна причина да продължите да го вършиме по този начин.

ДОКАТО ЖИВЕЕШ ПОД МОЯ ПОКРИВ, ЩЕ СПАЗВАШ МОИТЕ ПРАВИЛА!

Детето може да употребява тази опасност като съображение да избяга от у дома. Дори и да не го направи, ще се усеща като в капан и нежелано в личния си дом.

НЕ МЕ КАРАЙ ДА ОТМЕНЯМ ПАРТИТО ЗА РОЖДЕНИЯ ТИ ДЕН/ДА ОБЪРНА КОЛАТА И ДА съдебна експертиза ВЪРНЕМ/ ДА ТЕ ПРАТЯ ВЪВ ВОЕННО УЧИЛИЩЕ!

Когато употребявате закани, които не можете или не желаете да извършите, това единствено подкопава престижа ви.

ЗАЩОТО ТАКА КАЗАХ!

Ако детето не е напълно наясно с някои от разпоредбите, отделете време да му го обясните. Малкото би трябвало да е наясно с нуждата, от която произлиза това предписание. Вие бихте ли спазвали правила, които не разбирате или с които не сте съгласни?

ТИ МЕ ЯДОСВАШ / НАТЪЖАВАШ / ДРАЗНИШ...

Детето ви не е отговорно за вашите страсти. Такива изречения го учат да трансферира отговорността за личните си прочувствени положения върху близките, вместо да се пробва да преработи отрицателните си преживявания независимо.

Отечествен фронт, КАКВО ПЪК ТИ ТРЯБВА СЕГА?

Учете децата си, че потребностите им са значими. Това ще им помогне да се трансфорат във възрастни, които се грижат за себе си.

ДЪРЖИШ съдебна експертиза КАТО БЕБЕ.

Раздразнено ли е детето ви? Или нервно? Превъзбудено? Уплашено? Нервно? Не ги засрамвайте! Помогнете им да преминат през тези отрицателни положения.

ГОЛЕМИТЕ ДЕЦА НЕ съдебна експертиза ПЛАШАТ ОТ ТАКИВА НЕЩА!

Не подценявайте страховете на детето си. Вместо това, бъдете образец за това по какъв начин се преодоляват.

ПОБЪРЗАЙ!

Тази фраза е една от най-често срещаните и неефективни. Тя няма да накара детето ви да побърза. Само ще го стресира.

НИЩО ТИ НЯМА. ДОБРЕ СИ!

Позволете на детето единствено да взема решение добре ли се усеща или не.

УСПОКОЙ съдебна експертиза. НЕ Е ГОЛЯМА РАБОТА.

Може и да не е огромна работа за теб – само че за детето ти е! Ако желаете да споделя значимите неща с вас, когато порасне, ще се наложи да слушате за „ дреболиите “ в този момент. За тях всичко е значимо.

СПРИ ДА ПЛАЧЕШ!

Децата имат потребност да показват страстите си. Не ги учете да ги прикриват и консервират.

ИЗЯЖ СИ БРОКОЛИТЕ. ПОЛЕЗНИ СА!

Това че храната е потребна, не усъвършенства автоматизирано вкусовите й качества. Не започвайте лекции за здравословното хранене, в случай че не можете да извършите зеленчуците вкусни или най-малко яденето им занимателно за детето.

НЕ БИВА ДА ЯМ. ИМАМ НУЖДА ДА ОТСЛАБНА.

Всички имаме проблеми с метода, по който изглеждаме. Но не е нужно да ги споделяте с децата си. По-добре бъдете образец за човек, който харесва и приема себе си, подобен, какъвто е.

АКО ЯДЕШ МНОГО СЛАДОЛЕД, ЩЕ НАДЕБЕЛЕЕШ.

Съсредоточете се върху здравето и щастието, а не върху външния тип. Децата ви са красиви тъкмо такива, каквито са.

ЧУДЕСНО Е, ЧЕ ВКАРА ГОЛ ДНЕС. СИГУРНО СЛЕДВАЩИЯ ПЪТ ЩЕ ВКАРАШ ДВА.

Празнувайте триумфа. Не го омаловажавайте, като очаквате повече.

ТОЛКОВА СИ ДОБЪР ДНЕС. ЗАЩО НЕ СИ ТАКЪВ ВСЕКИ ДЕН?

Не им отнемайте успеха. Оценете положителното държание, вместо да вършиме рецензия, прикрита зад комплимент.

„ Родителите могат единствено да дадат добър съвет и да ни упътят в вярната посока, само че окончателното образуване на характера ни е в личните ни ръце “, написа Ане Франк. Всички се опитваме да създадем най-хубавото, на което сме способни. Работим крепко, с цел да дадем опция на децата ни да тръгнат по добър път и да вземат в ръце личната си орис. Не можем да направляваме пътят им. Можем единствено да се надяваме, че сме им дали задоволително мъдрост, обич и почитание, което да носят със себе си, вървейки по него.

Източник: iheartintelligence.com
Илюстрации: catalog.niddk.nih.gov

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР