Предполагаеми човешки останки са открити сред отломките на туристическия батискаф,

...
Предполагаеми човешки останки са открити сред отломките на туристическия батискаф,
Коментари Харесай

Предполагаеми човешки останки са намерени сред отломките на “Титан“

Предполагаеми човешки остатъци са открити измежду отломките на туристическия батискаф, който изчезна в Атлантическия океан покрай останките на потъналия транспортен съд " Титаник ", заяви в изказване бреговата защита на Съединени американски щати, представена от Франс прес.

Тези остатъци и откритите парчета ще бъдат оценени, което би трябвало да обезпечи " решаващи детайли за разбирането на повода за тази покруса ", съобщи Джейсън Нойбауър, който управлява следствието на бреговата защита по въпроса.

" Титан ", дребен подводен уред с дължина към 6,5 метра, ръководен от частна компания, се потопи на 18 юни, с цел да следят пасажерите му останките на " Титаник ", и трябваше да се появи на повърхността седем часа по-късно, само че контактът с него беше загубен по-малко от два часа след тръгването му.

След това бе подхваната огромна избавителна интервенция в опит да бъдат избавени пасажерите в батискафа. Той е трябвало да има ресурси от въздух за 4 дни, само че се оказва, че малко след гмуркането си е бил ударен от " пагубна имплозия ", която е умъртвила всичките петима пасажери на място.

Отломките от " Титан ", открити на морското дъно на към 500 метра от останките на " Титаник " и на дълбочина от съвсем 4000 метра, бяха извадени на брега през вчерашния ден в Сейнт Джонс, Нюфаундленд, в Източна Канада. Сега следва да бъдат трансферирани от транспортен съд на американската брегова защита до пристанище в Съединени американски щати, където следователите ще могат да ги проучват.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР