Предплатени карти могат да помогнат на населението и бизнесаЧрез UnityCard

...
Предплатени карти могат да помогнат на населението и бизнесаЧрез UnityCard
Коментари Харесай

Предлагат UnityCard решение за възстановяване на икономиката

Предплатени карти могат да оказват помощ на популацията и бизнеса

Чрез UnityCard управляващите могат да дават незабавна помощ на хора и бизнеси
(снимка: UnityCard)

Европейските финтех компании Loyaltek и Paynovate пускат Unity Card  – предплатена карта, която може да се употребява за незабавна филантропична помощ или за съответна помощ на популацията, локални търговци или бизнеси, на които се е наложило да преустановят интензивността си, заради пандемията от ковид.

Unity Card, по изключение, ще бъде безвъзмездна за общините. Картата може да бъде доставено на всички места в Европа бързо и елементарно, като по този метод ще се избегнат тромавата логистика и административни пречки, което разрешава ефикасни, ултрацелеви и проследими социално-икономически ограничения по пътя на икономическото възобновяване. До този миг са поискани предложения за близо 1 милион карти.

Докато коронавирусът засегна доста страни, както в Европа, по този начин и по света, фокусът последователно се измести към идващото предизвикателство: обновяване на стопанските системи. Правителствата и интернационалните институции в цяла Европа оповестиха невиждани спешни ограничения, само че остава да се разбере дали те бяха задоволителни и по-специално дали може да бъде предоставена задоволително бързо съответна помощ за нуждаещите се, потърпевши от спешната обстановка.

Loyaltek и Paynovate насочат неповторимо предложение към политическите водачи за бърза финансова поддръжка благодарение на Unity Card. Колкото новаторска, толкоз и потребна, тази дебитна карта може да бъде лимитирана за потребление в избран географски регион (напр. една община), както и за застрашени или потърпевши от рецесията магазини или предприятия, които са били принудени да преустановят интензивността си по време на настоящата рецесия: хотели, заведения за хранене, питейни заведения, фризьорски салони, магазини за домашни използва, магазини за дрехи…

„ Ние не прибавяме никакъв марж върху преводите ”, акцентира Робърт Мас
(снимка: Loyaltek)

Това решение влиза в ролята на съвършен инструмент за стимулиране на локалната стопанска система, считат основателите на плана Unity Card.

„ Независимо дали става въпрос за подкрепяне на търговци, на които се е наложило да закрият бизнеса си, или да се помогне на небогати фамилии или самотни родители да изхранят децата си, нашите водачи, от общинско до национално равнище, търсят способи да смекчат последствията от блокирането на хората по домовете им и да се приготвят за завръщане към естествения живот и икономическо възобновяване ”, изясни Робърт Мас, създател и изпълнителен шеф на Loyaltek и специалист в региона на картовите заплащания.

„ Времето си минава и поражда въпросът по какъв начин да се разпределят ресурсите допустимо най-бързо и дейно, като в това време се заобикалят всевъзможни опасности от злоупотреби и се подсигурява, че обществените пари ще служат по предопределение и ще се стигне до щастлива развръзка  в интерес на обществото като цяло ”, добави той.

Unity Card може да бъде зареждана и презареждана с всяка мечтана сума пари и работи тъкмо като елементарна дебитна карта на платежни терминали. Периодът на годност може да бъде приспособен според от потребностите и плануванаъа помощ.

Потребителите могат да ревизират останалата стойност, с помощта на QR код, до момента в който екстранет приложението разрешава на издаващия орган да следи, проучва, ръководи и даже да поправя метода, по който се употребяват неговите карти, в действително време.

„ Решихме да предложим първите 5000 карти на всяка от общините, които желаят да работят с тях, като се има поради, че общините са представители на локалната власт и са по-добре осведомени със протичащото се на локално равнище. Оперативните разноски са сведени до най-малко и възлизат на част от нормалните разноски за сходни „ обичайни ” ограничения. Освен това ние не прибавяме никакъв марж върху преводите. Преди две години към този момент доставихме 12 000 карти за Световната стратегия за храна и филантропична помощ ”, сподели Робърт Мас.

Unity Card работи тъкмо като елементарна дебитна карта на платежни терминали
(снимка: UnityCard)

Предлаганото решение се е оказвало потребно и при други рецесии, да вземем за пример в Германия по време на миграционната рецесия, когато Loyaltek популяризира десетки хиляди карти на локалните управляващи за ръководство на квотите на сирийските бежанци, позволявайки им да обезпечат най-основните за тях неща посредством локални търговци.

Unity Card може да бъде персонализирана, в случай че е належащо. Тя се дава непосредствено на бенефициентите или посредством предаване на способния орган, който по-късно може да прави спомагателни разпределения. Плащанията, осъществени от жителите с картата, се ръководят дружно с останалия платежен трафик на търговците, до момента в който поддръжката на картодържателя се обезпечава от Loyaltek или самият клиент, т.е. издаващият орган.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР