Предпазните маски в затворени помещения може да останат задължителни в

...
Предпазните маски в затворени помещения може да останат задължителни в
Коментари Харесай

Маските на закрито в Гърция може да останат задължителни и през юни


Предпазните маски в затворени пространства може да останат наложителни в Гърция и през юни. Това е декларирал министърът на опазването на здравето на Гърция Танос Плеврис пред телевизия „ Скай “. 
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 31384
Със сигурност маските ще са наложителни през целия месец май. Според епидемиологичната конюнктура ще бъдат взети решения за месец юни и по-късно, е отбелязъл министърът. 

„ Не знаем (кога ще отпаднат маските). Може да не отпадне носенето на маска в закрити пространства, тъй като маската е една лека мярка “, е показал Плеврис. 

В началото на април здравният министър съобщи, че от 1 юни защитните маски няма да са наложителни. 

Планът на гръцкото държавно управление планува разхлабване на ограниченията против разпространяване на COVID-19 в интервала 1 май – 31 август. Временно отпада здравният документ за имунизация или преболедуване.     

Данните за разпространяването на COVID-19 демонстрират внезапно повишаване на новозаразените. На 27 април техният брой е бил 11 487 по отношение на 4 727 ден по-рано. 

От началото на пандемията преболедувалите COVID-19 в Гърция са 3 302 382, като 48,9 от тях са мъже. 

Близо 30 хиляди са умрелите от затруднения на COVID-19 граждани от появяването му преди съвсем три години. 

При направените в интервала 18-24 април 1 019 264 лабораторни теста процентът на позитивните резултати е бил 4,41 на 100, отбелязва Българска телеграфна агенция. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР