Предоставила е и съответните документи, но те най-вероятно са фалшифицирани.

...
Предоставила е и съответните документи, но те най-вероятно са фалшифицирани.
Коментари Харесай

Фирма до Борисов и Пеевски забъркала чешката афера, а натопила пред ГРУ Гебрев

Предоставила е и съответните документи, само че те най-вероятно са фалшифицирани. Това оповестиха за Фрог нюз източници от Военно-промишления комплекс и Министерски съвет. (Знаем името на компанията, само че не го оповестяваме от съображения за сигурност.) Те са уверени че някои от членовете на Междуведомствения съвет по отбранителна промишленост и сигурност на доставките към Министерски съвет са били в течение на „ мръсната интервенция “. Предполага се също, че хора о службите, включитено от ДАНС също са били съпричастни. Това било належащо, с цел да потвърдят пред съветската страна, която била мощно заинтригувана да попречи на военни доставки за Украйна, че точно компания на Гебрев е гарант на продукцията от Чехия. Много комфортно било съвпадението, че Гебрев в действителност бил изнесъл известни доставки за Украйна, само че те като размер били доста малко и не предсталявали интерес за съветските секрети служби и Кремъл.

В професионалните среди доста добре се знае за въпросната договорка, която някои назовават с термина от разузнаването „ по непознат байрак “ – в тази ситуация под името на непозната компания.

Българската прокуратура също е била наясно с истината, само че дълго време се държеше несъответстващо, а Сотир Цацаров като основен прокурор разгласи безумната версия, че Гебрев, синът му и шефът на едно от предприятията са отровени посредством салата от рукола, която са консумирали. (Оказа се, че изобщо никой от тях не е ял рукола...) Няколко пъти следствието беше спирано, а възобновяване бе под натиска на непознати страни и на самия Гебрев.

Целта на проекта била с един патрон да се ударят не два, а три заека. Първо: съответната компания, другарска на властта, печели много пари от договорката. Второ: прави се „ услуга “ на съветската страна и се печелят „ червени “ точки. Трето: Гебрев е отхвърлен и Пеевски заеме мястото му в оръжения бизнес, завладява и някои от компаниите му, на първо място „ Дунарит “.

Това е причина за мълчанието на българската прокуратура. Чешките управляващи оповестиха, че са търсили помощ от София, само че не споделиха даже дума, че са получили такава. От България също няма информация.

Колкото повече се задълбочава следствието в други страни, толкоз по-сигурно е, че на ярко ще излезе въпросната фирма-фантом и нейните настойници. Според нашите източници в Москва към този момент били наясно, че са забъркани в мръсна игра от българи и може да се чака ответна реакция, която надали ще бъде обществена.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР