Предната камера на iPhone X – TrueDepth, превръща Apple в

...
Предната камера на iPhone X – TrueDepth, превръща Apple в
Коментари Харесай

TrueDepth – основно предимство на iPhone X пред Android-смартфоните

Предната камера на iPhone X – TrueDepth, трансформира Apple в водач измежду софтуерните компании. Според анализатора на KGI Securities Мин-Чи Куо, представен от MacRumors, съперниците ще съумеят да възпроизведат технологията чак след 2,5 години.

Това ще обезпечи сериозен растеж на продажбите на iPhone на пазара на смарт телефони от високия клас през 2018-2019, като още до края на тази година Apple може да продаде към 35 милиона iPhone X, добави Мин-Чи Куо.

Камерата TrueDepth разрешава на потребителите да употребявате системата за отключване посредством лицево различаване - FaceID. Според слуховете, забавянето в стартирането на продажбите на iPhone X се дължи точно на компликациите при нейното произвеждане.

Анализаторът отбелязва още, че някои компании към този момент са показали своите технологии за лицево сканиране. В най-новите смарт телефони на Samsung има сходна система за отбрана, само че тя работи въз основата на 2D изображения на лицето и е по-малко сигурна, спрямо Face ID.

Apple показа новата система за отбрана по време на дебюта на iPhone X на 12-и септември. Тя се основава на метода на инфрачервеното сканиране, с цел да се сътвори обемен модел на лицето на потребителя. Според представители на компанията, Face ID работи и на мрачно, а би разпознала притежателя на смарт телефона даже в случай че той е с шапка.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР