Предложенията на Русия към Северноатлантическия алианс (НАТО) и Вашингтон за

...
Предложенията на Русия към Северноатлантическия алианс (НАТО) и Вашингтон за
Коментари Харесай

Китай подкрепя предложенията на Русия към НАТО и САЩ за гаранции за сигурност

Предложенията на Русия към Северноатлантическия алианс (НАТО) и Вашингтон за гаранции за сигурност способстват за разговора сред страните. Това увериха от пресслужбата на външното министерство на Китай, осведоми " Новости ".

На 17 декември външното министерство на Русия разгласява планове на контракти със Съединени американски щати и НАТО, които, наред с други неща, включват клаузи за неразширяване на алианса на изток, по-специално в Украйна. От съветското ведомство предизвестиха, че при липса на реакция бил вероятен нов кръг на борба.

" Китай счита, че в актуалната конюнктура съветските оферти подхождат на главните правила на интернационалните връзки, способстват за повишение на взаимното доверие сред страните, снижават риска от спорове и поддържат световна и районна стратегическа непоклатимост ", означиха в Пекин.

Китай постоянно се е застъпвал за това страните, на основата на взаимно почитание, вярно да позволяват разликите посредством съвещания, се прибавя в коментара.

Освен наразширяването на НАТО на изток, Москва предложи да се откаже от разполагането на спомагателни войски и въоръжение отвън страните, в които те се намират към май 1997 година Освен това се приказва за възбрана на всевъзможни военни действия на НАТО в Източна Европа, Закавказието и Централна Азия.

Северноатлантическият алианс удостовери, че са получили документите, ще ги проучат, само че ще вземат поради и мнението на Киев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР