Предложения за подкупи, пияни и дрогирани водачи. Това е само

...
Предложения за подкупи, пияни и дрогирани водачи. Това е само
Коментари Харесай

За часове проверка на пътя - 2 подкупа, 10 много пияни и 5 дрогирани

Предложения за подкупи, пияни и дрогирани водачи. Това е единствено част от откритото при огромна акция в Пловдив и то за едвам няколко часа.

Във връзка със зачестилите случаи на пътнотранспортни катастрофи, резултат от шофиране в нетрезво положение или след приложимост на наркотични субстанции, със заповед на Окръжния прокурор на гр. Пловдив, по надзора за правда, бе разпоредено осъществяване на огромни инспекции на територията на Пловдивска област, оповестява прокуратурата.

Акцентът на инспекциите бил поставен върху шофиращите след приложимост на алкохол и/или наркотични субстанции водачи на моторни транспортни средства, както и върху тяхното държание по предложение на подкупи на полицейски чиновници, с цел да избегнат идната им се по закон отговорност.

Със съдействието на Директора на ОД на Министерство на вътрешните работи – Пловдив, била създадена извънредно добра организация и на 18 против 19 ноември 2020 г проверките били реализирана от смесени екипи от всички ръководствата на Министерство на вътрешните работи на територията на област Пловдив.

В хода на интервенцията били проверени 1436 моторни транспортни средства и 1737 лица. В резултат са стартирани 19 бързи производства – 2 за предложение на рушвет на полицейски чиновници, 10 за шофиране в нетрезво положение с централизация на алкохол в кръвта над 1,2 на хиляда, 5 за шофиране след ухотреба на наркотични субстанции и 2 за държане на наркотични субстанции. Извършителите са били арестувани.

Освен започнатите наказателни производства, вследствие на инспекцията, са формирани 120 акта и 126 фиша за нарушавания по Закона за придвижване по пътищата.

Разследването по бързите производства продължава под управлението на прокуратурата.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР