Предложените промени в Конституцията имат за цел да подобрят политическата

...
Предложените промени в Конституцията имат за цел да подобрят политическата
Коментари Харесай

Конституционните промени нямат за цел да заграбя властта, категоричен е Путин

Предложените промени в Конституцията имат за цел да подобрят политическата система в страната. Това съобщи съветският президент Владимир Путин, представен от Агенция „ Франс прес “ и БНР.

Путин провокира политическа стихия на 15 януари с предлагането за конституционни промени, които доведоха до оставката на премиера Дмитрий Медведев и кабинета му. Инициативата, която изненада руснаците и огромна част от политическия хайлайф, разсъниха спекулации, че Путин, който в този момент е на 67 години, се пробва да удължи хватката си върху властта след приключването на четвъртия му президентски мандат през 2024 година

„ По време на работата си като президент и министър председател за мен стана явно, че някои неща не действат както би трябвало. Много постоянно пораждат проблеми в опазването на здравето, образованието на общинско равнище “, сподели президентът.

Предложенията на президента плануват стягане на контрола над локалната власт и засилена роля на настойнически орган, наименуван Държавен съвет, както и на самото президентство. Критици на Кремъл са единомислещо в своето опълчване на промяната, а опозиционерът Алексей Навални съобщи, че Путин желае да стане „ доживотен водач “.

„ Предложих всенародно гласоподаване, тъй че даже и тези, които не са взели участие в това разискване по поправките на Конституцията, да вземат присъединяване в окончателното утвърждение на промените. Още един път желая да подчертая значимостта, съгласно мен, на гласуването на популацията и по тази причина волята на жителите би трябвало да бъде последната точка при взимане на решения по отношение на промени в Конституцията на Руската федерация “, съобщи Путин по време на среща с представители на обществеността в съветския град Череповец.

В тази връзка съветският държавен глава разяснява събитията от референдума през 1993 година. Според него в Русия са щели да настъпят безпорядък и революция при неналичието на подобен референдум за доверие в президента и в случай че множеството жители не бяха подкрепили президента Борис Елцин. Путин означи, че през 1993 година в Руската федерация е настъпила „ доста остра политическа рецесия “, която е довела до въоръжени конфликти в столицата и до гибел.

„ При тези условия президентът Елцин реши да организира национално гласоподаване, също и референдум, за одобряване на доверието в себе си. И мисля, че той постъпи безусловно вярно “, сподели още Владимир Путин. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР