Предложението за изисканите от България и Европейския съюз промени в

...
Предложението за изисканите от България и Европейския съюз промени в
Коментари Харесай

Скопие променя конституция по искане на София

Предложението за изисканите от България и Европейския съюз промени в конституцията на Северна Македония ще бъде импортирано в Народното събрание в Скопие до 2 седмици.

Това разгласи македонският министър председател Димитър Ковачевски, представен от Българска телеграфна агенция. В този период измененията, с които в главния закон би трябвало да бъде вписано българското малцинство в страната, ще бъдат прегледани от кабинета и показани обществено. Промените „ не трансформират нещо, което към този момент факт в конституцията “, съобщи Ковачевски.

Неясно остава дали промените, които са изискване пред продължаването на договарянията за присъединение на съседката ни към Евросъюза, имат нужната поддръжка на 2/3-ти от депутатите в Скопие. Ковачевски през днешния ден отклони въпроса дали се е срещал по тематиката с водача на най-голямата опозиционна партия ВМРО-ДПМНЕ.

Македонският министър председател обаче посочи, че вероятно отменяне на измененията няма да докара до оставка на държавното управление и предварителни избори наесен.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР