“Предложението на правителството за нов начин на определяне линията на

...
“Предложението на правителството за нов начин на определяне линията на
Коментари Харесай

Нинова: Всеки ден в повече с Борисов на власт е вреден! 1,2 милиона живеят под прага на бедност


“Предложението на държавното управление за нов метод на установяване линията на беднотия потвърждава, че всеки ден оставане на власт на Борисов е нездравословно за България. Решили са общественият министър да прави оферти за смяна – съгласно опциите на бюджета. Като знаем по какъв начин харчат бюджета, има голям риск да трансформират субективно с прага на беднотия и по този начин да лимитират броя на хората, които имат достъп до помощи ”. Това написа водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в профила си във Facebook.



  “Над един милион и двеста хиляди българи живеят под прага на беднотия. Очакванията са вследствие на рецесията тя да се усили. Правителството основава заплаха при криза, първата политика, която да пострада да е обществената. А би трябвало да е тъкмо противоположното. В рецесия първо се мисли за хората. При това предложение на държавното управление се подценяват базови принципи-отпада установяване линията на беднотия на база резултатите от проучване на приходите и изискванията на живот (EU-SILC), когато има закъснение на растежа на Брутният вътрешен продукт и съществува в средносрочната бюджетна прогноза. Не се регистрира и медианният равностоен наличен приход. Прагът на беднотия препоръчан от държавното управление е удар по най-уязвимите хора. Предложението на държавното управление за нов метод на установяване линията на беднотия потвърждава, че всеки ден оставане на власт на Борисов е нездравословно за България. Решили са общественият министър да прави оферти за смяна – съгласно опциите на бюджета. Като знаем по какъв начин харчат бюджета, има голям риск да трансформират субективно с прага на беднотия и по този начин да лимитират броя на хората, които имат достъп до помощи. Над един милион и двеста хиляди българи живеят под прага на беднотия. Очакванията са вследствие на рецесията тя да се усили. Правителството основава заплаха при криза, първата политика,която да пострада да е обществената. А би трябвало да е тъкмо противоположното. В рецесия първо се мисли за хората. При това предложение на държавното управление се подценяват базови правила -отпада установяване линията на беднотия на база резултатите от проучване на приходите и изискванията на живот (EU-SILC),когато има закъснение на растежа на Брутният вътрешен продукт и съществува в средносрочната бюджетна прогноза. Не се регистрира и медианния равностоен наличен приход.

Борисов твърди, че държавното управление му би трябвало да остане, с цел да взема решение проблемите със обществено икономическата рецесия. Тъкмо противоположното. Колкото повече стоят, толкоз повече ги задълбочават. И то за сметка на най-бедните и уязвими хора. Прагът на беднотия препоръчан от държавното управление е удар по най-уязвимите хора. Оставката е опция за по-бързо превъзмогване на рецесията и възстановяване на живота на българите ”, написа още Нинова.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР