Предложението, което направи Корнелия Нинова - да се съберат експерти

...
Предложението, което направи Корнелия Нинова - да се съберат експерти
Коментари Харесай

Георги Кадиев:Предложението на служебния кабинет за пенсиите разтваря ножицата още повече


" Предложението, което направи Корнелия Нинова - да се съберат специалисти от четирите партии на смяната и да излезем с общи оферти за актуализацията на бюджета сред първо и второ четене, би било държание на една коалиция. Ако това се случи, би било една първа стъпка за диалози за взаимно държавно управление. " Това съобщи националният представителот парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " Георги Кадиев в " Лице в лице " по бТВ.

Според него актуализацията на бюджета е значима, с цел да има спомагателни средства в бюджета до края на годината - за пенсии и за коронавирус рецесията. Той уточни и различен аспект: " Има доста огромен риск, в случай че няма в този момент държавно управление, да не се сформира държавно управление бързо и при идващите избори. И тогава да влезем в 2022 година всеки месец с 1/12 от бюджета за 2021 година В подобен случай е по-добре да бъде 1/12 от по-голям бюджет, а не от по-малък. "

По думите на Кадиев " Българска социалистическа партия за България " ще направи предложение за преизчисляване на пенсиите, друго от предлагането на служебния кабинет.

" Тяхното предложение е за 12,5% нарастване за всички пенсии, до момента в който нашето предложение планува преизчисляване на по-старите пенсии и неувеличение на по-новите пенсии, като се резервира обаче нарастването от 50 лева за всички пенсии. По този метод затваряме несъответствието сред старите и новите пенсии. Сегашното предложение в действителност усилва най-малките пенсии от 300 на 340 лева, само че най-високите ги усилва с 60 лева Т.е. по-бедните ще получат 40 лева нарастване, а по-богатите - 60 лева Това разтваря ножицата още повече. "

Според Георги Кадиев скокът в цените на тока за бизнеса ще се отрази на цените на техните артикули и оттова ще пострадат потребителите. По неговите думи високата цена идва от няколко неприятни решения плюс напън от Европа.

" Прекалено бързата либерализация докара до там, че ние сега сме подвластни и внасяме ток на високи цени от прилежащи страни. Май месец се присъединихме към гръцката борса, направихме така наречен каплинг, и защото от там постоянно идват високи цени, ас Германия и Румъния, откъдето би трябвало да идват ниските цени, нямаме каплинг, се оказа, че получаваме високите цени, а нямаме противоположния резултат на ниските цени ", разяснява националният представител от левицата.

" Работа на президента ена кого ще връчи третия мандат и никой не би трябвало да му дава препоръки за това. Коалиция " Българска социалистическа партия за България ", без значение на кого го даде, ще се държи по един и същи метод - ще се опитаме да накараме четирите партии, като се изключи ГЕРБ и Движение за права и свободи, да седнем на една маса и да се опитаме да съставим държавно управление ", безапелационен е Кадиев.

Според него в сегашната конюнктура отстъпването на егото е вярната политика и точно " Българска социалистическа партия за България " се държи най-правилно - без его, без предварителни претенции, без да поставя в устата на друга политическа групировка кой би трябвало да бъде министър председател.

" Избори " 2 в 1 " имат своите плюсове и минуси. Плюсът е, че щесе спестят пари. Минусът е, че ще вършим две разнообразни кампаниии президентската акция ще бъде удавена от акцията за народни представители.Предстои да се вземе решение кой вид е по-добър, само че най-хубавият е да има постоянно държавно управление ", сподели още Георги Кадиев.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР