Предложението е внесено в деловодството на парламента, съобщава БНР, позовавайки

...
Предложението е внесено в деловодството на парламента, съобщава БНР, позовавайки
Коментари Харесай

ИТН номинира Мартин Карбовски за член на СЕМ

Предложението е импортирано в деловодството на Народното събрание, оповестява БНР, базирайки се на свои източници в ръководещото болшинство.

Миналага седмица Народното събрание утвърди разпоредбите за избор на нови членове на Съвета за електронни медии, като процедурата провокира замяна на обвинявания сред ръководещи и съпротива за положението на медиите. Парламентът поддържа препоръчаните от медийната комисия остарели правила за изискванията и реда за предложение, чуване, избор на претенденти за двамата нови членове на Съвет за електронни медии.

Правилата плануват предложенията за претендентите за двама членове на Съвет за електронни медии да се вършат от народните представители и от парламентарни групи до медийната комисия в седемдневен период. Изискването е претендентите да имат опит в електронни медии, известия, публицистика, право или стопанска система.

Допуснатите претенденти ще бъдат изслушани в отрасловата комисия, като окончателният избор ще е в пленарната зала. В края на април изтичат мандатите на двама от членовете на Съвет за електронни медии - София Владимирова и Розита Еленова, и двете от квотата на Народно събрание.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР