Предложение за увеличение на предвидената субсидия за капиталови разходи на

...
Предложение за увеличение на предвидената субсидия за капиталови разходи на
Коментари Харесай

Депутат иска по-висока субсидия от държавния бюджет за област Видин

Предложение за нарастване на плануванаъа дотация за финансови разноски на община Видин ще внесе сред първото и второто четене на Закона за държавния бюджет националният представител от ГЕРБ-СДС Росица Кирова. 
" За община Видин има планувани финансови разноски, които са извънредно незадоволителни като целева субсиди, аз ще внеса предложение, с което ще желая целева дотация. Започвам със закритата лекоатлетическа писта на стадиона. Обектът е общински, за него има направена някаква планова документи, има и дадена приблизителна сметка за ремонта. Тренират над 120 деца, изискванията са ужасни - покривът тече, просмуква се влага през стените, неремонтирани вътрешни пространства, подовете се в извънредно положение. Друго, което ще желая от държавния бюджет, е уличното осветяване в тази част, в която не е сменено, то е на стойност към 400 хиляди лв. изчислено, да бъде сменено с енергоспестяващи крушки... "  
Росица Кирова ще упорства дотацията за община Видин да бъде нараснала от един на четири милиона лв.. 
Допълнително финансиране ще изиска депутатът и за инфраструктурни планове, за които има планова подготвеност в още пет видински общини- Чупрене- 1 млн. лв.., Брегово-  2 млн. лв., за Ново село- 6,39 млн. лв., за Ружинци - 9 млн. лв. и за Кула - 3 млн. лв.. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР