Предложение за освобождаване от наказателна отговорност и налагане на административно

...
Предложение за освобождаване от наказателна отговорност и налагане на административно
Коментари Харесай

Мъж от Монтанско отива на съд за нарушена заповед за защита от домашно насилие

Предложение за освобождение от наказателна отговорност и налагане на административно наказване на мъж, упрекнат за осъществено от него закононарушение по член 296, алинея 1 от Наказателен кодекс, внесе в съда Районната прокуратура в Монтана.
По гражданско дело на Районният съд в Монтана е била издадена заповед за отбрана от домашно принуждение, съгласно която на обвинения е било неразрешено да доближава жена си и децата си - на 20 и 21 години. Той нямал право да се намира на разстояние по-малко от 50 метра от жилището им, както и местоработата, местата им за отдих и обществени контакти.
Въпреки това, вечерта на 05.01.2020 година той пристигнал в дома им в село Владимирово. Възникнал скандал. По-малката щерка, която по същото време била на открито, била известена по телефон, че татко й се пробва да протяга ръка на майка й. Момичето незабавно се прибрало вкъщи. След като една от дъщерите на обвинения подала сигнал на телефон 112, той се отправил към дома си.
Пристигналият на място полицейски екип го задържал за период до 24 часа по Закона на Министерство на вътрешните работи. Предстои производството да продължи в съда.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР