Предложение за нова структура на общинската администрация ще внесе в

...
Предложение за нова структура на общинската администрация ще внесе в
Коментари Харесай

Кметът на Плевен готви оптимизация на общинската администрация

Предложение за нова конструкция на общинската администрация ще внесе в локалния парламент плевенският кмет Георг Спартански. То планува оптимизация на работата на административната конструкция и понижение на щатните бройки в нея.
„ Ще бъдат отстранени длъжности, които смятам, че не са посочили задоволително успеваемост. На базата на понижените бройки ще се разделяме с хора, които не са потвърдили задоволителна мотивация да извършват на 100 % своя трудов ангажимент. Не приказвам единствено за работещите в общинската администрация, а и за тези бройки, които са в селата “, разясни градоначалникът.
Направеният разбор посочил, че в общинската администрация има доста длъжности и бройки, които могат да бъдат съкратени и от това работата няма да пострада. Ако те се съкратят, ще се реализира позитивен резултат в две посоки. От една страна ще се освободят на средства за спомагателни действия на Общината. От друга страна ще се освободят пари за по-добро възнаграждение на тези, които ще останат на работа и ще бъдат задоволително стимулирани да извършват качествено и отговорно своите отговорности.
„ Не е загадка, че както Община Плевен, по този начин и други общини имат изострен недостиг от качествени експерти поради ниското възнаграждение на длъжностите в общинските администрации. Ще изготвим предложение за структурата на общинската администрация и ще я внесем за разглеждане и гласоподаване в Общинския съвет. Тя ще бъде притежание и на медиите “, сподели още Георг Спартански.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР