Предложение за домакинство на Община Казанлък на етап от 70-а

...
Предложение за домакинство на Община Казанлък на етап от 70-а
Коментари Харесай

Казанлък може да стане домакин на етап от 70-а колоездачна обиколка на България

Предложение за домакинство на Община Казанлък на стадий от 70-а колоездачна обиколка на България през 2023 година бе разисквано през днешния ден в обновената Зала №6 на Община Казанлък.

Срещата бе инициирана от ръководителя на Общински съвет – Казанлък Николай Златанов във връзка постъпило питане от страна на Българската Федерация по колоездене. От страна на Федерацията в разискването на концепцията взе участие заместник-председателят на Федерацията Любослав Венков. В срещата взеха присъединяване и членове на Постоянната комисия по обучение, младежки  действия и спорт на Общински съвет – Казанлък, ръководители на локални клубове по колоездене.

Като преимущество за избора на Казанлък за хазаин на влиятелното съревнование с необятно интернационално присъединяване бе изтъкнато съвпадението с датите на осъществяване в края на август и началото на септември 2023 година на Празниците в Долината на тракийските царе, което ще зарадва публиката и на двата форума. През годините Казанлък е бил обичаен хазаин на редица стадии от надпреварата и заместник-председателят на Българската Федерация по колоездене показа даже персонални мемоари от града за редица надпревари и лагери. Централното място на Казанлък на картата на България също е удобен фактор за комбинации на разнообразни направления по време на надпреварата. Любослав Венков дефинира Казанлък като „ люлка на колоезденето “ и даже предложи градът да семейства заключителен стадий от юбилейната обиколка. Той осведоми участниците в срещата, че към този момент са контрактувани медийните партньорства и семейството на Казанлък ще откри своето място в рекламите на велосипедната конкуренция, още повече, че се чака доста по-високо интернационално професионално присъединяване. Спортното събитие е изключителна опция за разпространение на културно-историческото завещание на Долината и мотив да се обърне внимание на инфраструктурата по трасето.

Участниците в срещата поддържаха единомислещо концепцията, тъй като видяха в предлагането на Федерацията късмет да се увеличи ползата на децата към колоезденето и спорта като цяло. Общинските съветници оцениха шанса Казанлък да бъде разпространяван освен у нас, само че и в цяла Европа. Колоездачната обиколка се трансформира в дребен празник за всички в града – хазаин, а прекосяването през другите градове е един тип справочник за страната. Участниците в срещата се ангажираха детайлно да разработят концепцията, с цел да я предложат за гласоподаване в Общински съвет – Казанлък. „ Казанлък – хазаин на колоездачната обиколка на страната следващата година е превъзходен метод да бъде затвърдена традицията на града като град на колоездачите. “, разяснява на финала на диалозите Николай Златанов. Той приключи с думите: „ Тази среща е положително начало на диалога по тематиката за колоезденето в нашия град на по-високо равнище, тъй като казанлъчани го заслужават. “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР