Предлагат на търг къщата на Яворов.С продажбата на паметника на

...
Предлагат на търг къщата на Яворов.С продажбата на паметника на
Коментари Харесай

Съдия изпълнител продава къщата на Яворов

Предлагат на търг къщата на Яворов.С продажбата на паметника на културата се е заел частен правосъден реализатор.

Къщата става музей през 1963 година В този дом на столичната улица " Г.С. Раковски " Яворов и Лора Каравелова са живели малко повече от година до съдбовната нощ, в която тя се самоубива, а той се прострелва и ослепява.

" Няма такова място в София, което да пази по този метод паметта на Яворов ", сподели уредникът на къщата-музей Иво Милтенов.

Домът е монумент на културата, само че сега е частна благосъстоятелност. През 2015г. я придобива Васил Панчев. Оказва се, че я наследява със отговорности, тъй като парцелът е ипотекиран няколко пъти от предходните притежатели.

" Ние нямахме визия, че има отговорности по парцела. Ние останахме с усещането, че парцелът е изплатен изцяло. В последвие се оказа, че не сме знаели всичко във връзка с този заем ", уточни Васил Панчев, шеф на фирмата-собственик.

В разследване на необлсужване на заема, са се натрупали лихви. Преди ден къщата е оповестена за обществена обмен от частен правосъден реализатор. Причината е неуредени финансови връзки.

" При нас пристигна взискател по делото, който показа изпълнителен лист в оригинал. Собственикът е заложил този парцел на юридическо лице за застраховане на провиснал заем.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР