Предлагаме ви три невероятни рецепти за ципура, които много ще

...
Предлагаме ви три невероятни рецепти за ципура, които много ще
Коментари Харесай

Топ 3 рецепти за ципура

Предлагаме ви три невероятни предписания за ципура, които доста ще ви се харесат. Едното предложение е за ципура с люти чушки, а за другото ще са ви нужни каперси и домати.

Люта ципура

Необходими артикули: 2 филета от ципура, 2 с.л. ярък соев сос, сусамово олио, джинждифил, 2 люти чушки – алена и зелена, 6 стръка зелен лук, 1 с.л. оцет, ½ ч.л. захар.

Начин на подготвяне: филетата изчиствате и слагате в подобаваща тенджера или тиган и слагате на котлона. В обособен съд слагате сусамовото олио, соевият сос, оцет и захар и хубаво разбивате. След като захарта се разтопи в останалите течни артикули, заливате течността върху филетата и включвате котлона.

 Печена Ципура

Отгоре слагате настъргано парче джинджифил – парчето да бъде с величина към 2–3 см. Добавете също нарязаните на тънки жулиени люти чушки. Преди да ги добавите в тигана при рибата, премахнете семките им. След това нарежете половината от лука на ситно и също го изсипете върху филетата.

Покрийте с похлупак и оставете рибата да се задуши за няколко минути. При сервиране поднесете със сварен ориз и от горната страна посипете другата част от ситно накълцания свеж лук.

Следващата рецепта е за ципура с доматен сос. Ето и какви са продуктите:

Ципура с каперси и домати

Необходими артикули: 2 филета ципура, 1 бр. жълта чушка, 3 скилидки чесън, 1 огромен домат, 2–3 с.л. доматено пюре, няколко чери домати, ½ ч.ч. обезкостени маслини, 1–2 с.л. каперси, зехтин, черен пипер, сол, масло, риган.

 Ципура с Домати

Начин на подготвяне: първо сложете рибата да се пече във фурната, като покриете тавата с алуминиево фолио. Преди да сложите рибата да се пече, намажете я щедро с масло През това време загрейте зехтин в подобаващ съд и сложете нарязаната на линии чушка и чесънът.

След като чесънът стартира да за запържва, прибавете накълцания на части домат, както и доматеното пюре. Подправете с черен пипер и сол. Следва да добавите и каперсите и маслините, които сте нарязали авансово.

Накрая поръсете с риган и оставете сместа да покъкри за няколко минути.

След това сложете чери доматите без да ги режете. Готвенето да продължи до момента в който доматчетата омекнат. След като рибата се изпече, сложете филе от нея в паница и в профил прибавете няколко лъжици от соса. За гарнитура може да добавите печени картофи с подправки.

Последното предложение е за ципура с паста от джинджифил и чесън. Пастата направете като сложите няколко скилидки чесън в кухненски робот, добавите парче масло и 1 ч.л. джинджифил. По предпочитание сложете още черен пипер и малко сол. Намажете филе ципура с пастата.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР