Предлагаме ви рецептата за картофи с шунка и кашкавал на

...
Предлагаме ви рецептата за картофи с шунка и кашкавал на
Коментари Харесай

Разкошно кулинарно чудо с картофи, шунка и кашкавал

Предлагаме ви рецептата за картофи с шунка и кашкавал на вуйна, които стават освен това от луксозно. Кулинарно знамение или приказка, както желаете ги наречете. Трябват ни четири картофа, половин чаша ситно нарязана шунка, половин чаша настърган кашкавал, две намачкани скилидки чесън, две лъжички масло, половин чаша прясно мляко, ситно нарязан магданоз, малко пикантен червен пипер, сол на усет.

Първо е належащо да си загреем на 240 градуса фурната. Картофите си ги набождаме с вилица и по-късно ги нареждаме в една тавичка за микровълнова фурна. Покриваме ги с хартия за печене и ги готвим в нея към шест минутки. След това ги обръщаме от другата страна и още веднъж повтаряме същото.

После ги нарязваме картофите на половина и ги издълбаваме в средата, с цел да се получи нещо като купички. Взимаме един тиган и в него си загряваме маслото на междинна температура.

Прибавяме си след това чесъна към него и сотираме за към 30 секунди. Слагаме си вътре и мляко като оставяме да заври. Издълбаните картофи по-късно си ги поливаме със сместа от млякото и чесъна. Смесваме добре вътрешността от картофите с шунката, половината от кашкавала, лютия пипер, посоляваме на усет и разбъркваме хубаво.

С тази примес си пълним картофените купички и от горната страна ги поръсваме с останалия настърган кашкавал. Пъхаме да се пече във фурната на температура от 240 градуса като им трябват единствено 7-8 минутки, или до момента в който забележим, че кашкавалът се е зачервил хубаво. Невероятно става това кулинарно прелъщение.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР