Предлагаме ви няколко вкусни рецепти за пълнени пържоли. Ако искате

...
Предлагаме ви няколко вкусни рецепти за пълнени пържоли. Ако искате
Коментари Харесай

Апетитни рецепти за пържоли с плънка

Предлагаме ви няколко вкусни предписания за пълнени пържоли. Ако желаете пържолите да станат в действителност нежни, най-добре ги мариновайте от предната вечер. Предлагаме ви да ги намажете с горчица, сол и черен пипер.

Добавете малко джинджифил за мирис и оставете месата за 10 – 12 часа в ледник. В случай че при мариноването сте добавили сол, бъдете деликатни, в случай че солите и директно преди печенето им, с цел да не прекалите.

Свински пържоли с кашкавал

Необходими артикули: 2 свински пържоли, 2 части кашкавал, сол, черен пипер, лой, чубрица, олио, 2 яйца, 1 ч.ч. брашно, 1 ч.ч. галета

Начин на подготвяне: Двете пържоли би трябвало да се разрежат от единия край, долу-горе по средата, тъй че да се получи джоб. За да ви е по-лесно, използвайте доста изострен нож. Хубаво е да ги начукате с чук за месо, само че не прекомерно, с цел да не изтънеят.

 Мариновани пържоли

Кашкавалът поръсете с малко чубрица и черен пипер и от двете страни и сложете парчето в пържолата. Сложете черен пипер и сол на пържолите, в случай че не сте ги мариновали с тези подправки.

След това благодарение на клечки за зъби затворете пържолите, с цел да не изпада плънката. Брашното размивате с вода – задачата е да стане каша гъста колкото боза.

В обособен съд разбивате яйцата. Потапяте всяка пържола първо в брашнената каша, след това в галетата, най-после в яйцето и пържите в сгорещена лой. Сервирате топли, най-добре с гарнитура от свежа салата.

Ако обичате орехови ядки, накълцайте на ситно и прибавете към плънката на пържолите. В случай че този вид ви харесва повече, не слагайте цяло парче кашкавал, а го настържете на едро ренде и смесете с ядките.

 Пълнени пържоли

В идната рецепта пържолите ще се подготвят във фурна.

Отново разрязвате пържолите, тъй че да се получи джоб, след което леко ги начуквате. В подобаващ съд задушавате гъби, пресни или консервирани, след което добавяте нарязана на ситно глава лук.

След като и лукът се запържи, снемете тигана от огъня и сложете в плънката нарязани на ситно червени чушки, кисели краставички, настърган кашкавал.

Към тази плънка прибавяме и подправки – черен пипер, малко сол. Напълнете пържолите и забодете клечки за зъби, след това наредете мръвките в подобаваща тава. Налейте ½ ч.ч. бяло вино и същото количество вода.

Затворете тавата с фолио и печете по този начин на умерена фурна първо под фолио за към 30 мин., след което махнете фолиото и допечете до вкусен тен. Ако е належащо, долейте гореща вода преди да допечете.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР